Deze wijn is licht rood met delicate fruitige aroma's van framboos, kers en rode bes en verder heeft hij een
lichte kruidigheid. Hij is gestructureerd met frisse zuren en toch duidelijke
tannines. Een lichte houttoets ondersteund de structuur van de wijn verder.
Food pairing: eenvoudig (wit) vleesgerecht of fijne vleeswaren
Serveertemperatuur: 15 à 18 °C
Bewaarpotentiel: 5 tot 8 jaar
Deze wijn is een mengwijn van Dornfelder en Zweigelt. Deze wijn heeft ongeveer 1 jaar
gerijpt op eikenhouten vaten. Naast de aroma’s van rood en zwart bessenfruit en een
zekere kruidigheid, proeven we een lichte houttoets en ondersteunen de vattanines de
structuur van de wijn. Dit maakt de wijn voller, complexer en geeft de wijn een afgeronder
karakter. Deze jaargang is ook een winnaar van een bronze medaille op de belgian wine awards, in vergelijking met andere jaren is hij duidelijk nog een stuk voller.
Food pairing: een goede begeleider van tal van vleesgerechten, uitstekend bij
tomaatgerechten
Serveertemperatuur: 19 à 20 °C
Bewaarpotentieel: vermoedelijk 10 jaar (of langer)
Deze wijn is een mengwijn van Dornfelder en Zweigelt. Deze wijn heeft ongeveer 1 jaar
gerijpt op eikenhouten vaten. Naast de aroma’s van rood en zwart bessenfruit en een
zekere kruidigheid, proeven we een lichte houttoets en ondersteunen de vattanines de
structuur van de wijn. Dit maakt de wijn voller, complexer en geeft de wijn een afgeronder
karakter. Deze jaargang wordt gekenmerkt door een zeer fruitig karakter.
Food pairing: een goede begeleider van tal van vleesgerechten, uitstekend bij
tomaatgerechten
Serveertemperatuur: 19 à 20 °C
Bewaarpotentieel: vermoedelijk 10 jaar (of langer)
Deze wijn is een mengwijn van Dornfelder en Zweigelt. Deze wijn heeft ongeveer 1 jaar
gerijpt op eikenhouten vaten. Naast de aroma’s van rood en zwart bessenfruit en een
zekere kruidigheid, proeven we een lichte houttoets en ondersteunen de vattanines de
structuur van de wijn. Dit maakt de wijn voller, complexer en geeft de wijn een afgeronder
karakter.
Food pairing: een goede begeleider van tal van vleesgerechten, uitstekend bij
tomaatgerechten
Serveertemperatuur: 19 à 20 °C
Bewaarpotentieel: vermoedelijk 10 jaar (of langer)
Deze wijn is vervaardigd uit drie druivenrassen, namelijk: Dornfelder, Zweigelt en Pinot
Noir. Hij wordt geproduceerd volgens de saigné-methode. Deze methode zorgt voor een
rosé met een donkerdere kleur en een voller aroma.
Het is een volle rosé met aroma's van rood fruit zoals kers en framboos en verder lactische toesten.
In de smaak vinden we vooral zacht rood fruit: aardbei, kers en framboos.
Door het leeftijdsverschil proeft de 2022 duidelijk fruitiger en ook zachter van zuren.
Food pairing: tomaat garnaal, BBQ
Serveertemperatuur: 6 à 8 °C
Bewaarpotentieel: 1 jaar (Deze kan langer bewaard worden, maar verliest zijn frisse
Fruitigheid. Rosé is geen bewaarwijn)
Deze wijn is vervaardigd uit drie druivenrassen, namelijk: Dornfelder, Zweigelt en Pinot
Noir. Hij wordt geproduceerd volgens de saigné-methode. Deze methode zorgt voor een
rosé met een donkerdere kleur en een voller aroma.
Food pairing: tomaat garnaal, BBQ en Aziatische gerechten
Serveertemperatuur: 6 à 8 °C
Bewaarpotentieel: 1 jaar (Deze kan langer bewaard worden, maar verliest zijn frisse
Fruitigheid. Rosé is geen bewaarwijn)
Het is een op en top Pinot Gris wijn: zacht, vol en krachtige
aroma’s. In de aroma's vinden we amandel, rijpe perzik, abrikoos en citrus. Het is een heel herkenbare Pinot gris in de aromas met een lange afdronk.
Door de schilmaceratie heeft deze wijn een iets oranje toets in de kleur, gekend als "pelure d'oignon" op en top Aalsters dus!
Food pairing: Kip met pompoen en druiven, kalfsvlees, aziatische keuken, kazen van het type munster
Serveertemperatuur: 6 °C
Bewaarpotentiel: 3 a 4 jaar
De cuvee van Domein De Kluizen is een mengwijn op basis van drie druivenrassen: Sieger,
Schönburger en Reichenstein. Hij heeft een duidelijk muskaataroma en kruidigheid, soms
ook nog wat citrus of peer. Het is een zachte wijn die zeker droog is maar toch fruitig
overkomt.
Food pairing: kan bij heel veel verschillende gerechten geserveerd worden gaande van
koude en warme vis gerechten, kruidige gerechten en zeker bij mosselen een aanrader.
Serveertemperatuur: 8 à 10 °C
Bewaarpotentiel: zeker 3 jaar
De cuvee van Domein De Kluizen is een mengwijn op basis van drie druivenrassen: Sieger, Schönburger en Reichenstein. Hij heeft een stro gele kleur met een duideijk muskaat aroma en kruidigheid met citrus en appel toetsen. Het is een zachte wijn die zeker droog is maar fruitig overkomt.
Food pairing: een goede begeleider van mosselen en tal van kruidige gerechten(lichte curry, wokgerechten), escargots, paling in het groen en kazen zoals het type herve.
Serveertemperatuur: 8 à 10 °C
Bewaarpotentieel: zeker 3 jaar
De cuvee van Domein De Kluizen is een mengwijn op basis van drie druivenrassen: Sieger, Schönburger en Reichenstein.
Hij heeft een strogele kleur met een duideijk muskaat aroma en kruidigheid. Deze wijn heeft een duidelike aardse toets. Het is een frisse maar krachtige wijn die door een gedeeltelijke spontane gisting zijn aardse toesten en krachtigheid heeft verkregen.
Food pairing: een goede begeleider van kaasgerechten(dit mogen sterke kazen zijn). Het is eigenlijke een passe-partout, maar we geven je graag enkele kractige aanraders: Chakchouka à la Ottolenghi, quiche lorraine, pasta met broccoli en gorgonzola
Serveertemperatuur: 8 à 10 °C
Bewaarpotentieel: minstens 5 jaar
De cuvee Zjul van Domein De Kluizen is een sprankelwijn op basis van drie druivenrassen: Sieger, Schönburger, Reichenstein en kerner. Deze wordt gemaakt volgens de methode traditionelle en is zéro dosage.
Food pairing: Met verschillende aperitiefhapjes, zelfs sterk smakende zoals: flammkuchen met brie en peer, tapenade op basis van olijven, tomaten en ansjovis, curry(hummus)
Serveertemperatuur: 6 à 8 °C
Bewaarpotentieel: Sprankelwijn is eigenlijk niet bedoeld om te bewaren, maar ervaring leert ons dat de cuvee zjul toch een zeker bewaarpotentieel heeft en mooie narijping kan hebben.
De Kerner is een wijn enkel op basis van de Kerner druif die gerelateerd is aan de Riesling druif. Dit is een wijn met duidelijke mineraliteit en aroma's van citrus, perzik en ananas. Het is een droge witte wijn met frisse zuren en in de smaak komen de fruit aroma’s opnieuw terug.
Food pairing: een goede begeleider van warme visgerechten met saus of koude visbereiding van stevige smakende vis. Tevens past de wijn bij warme vleesbereidingen zoals gevogelte, wit vlees en ovenschotels. Voor wie niet graag rode wijn drinkt is dit een aangename begeleider bij vleesgerechten.
Serveertemperatuur: 8 à 10 °C
Bewaarpotentieel: +- 8 jaar
De Kerner is een wijn enkel op basis van de Kerner druif die gerelateerd is aan de Riesling druif. Dit is een wijn met duidelijke mineraliteit en aromas van citrus, perzik en ananas. Het is een droge witte wijn met frisse zuren en in de smaak komen de fruit aroma’s weer terug.
Food pairing: een goede begeleider van warme visgerechten met saus of koude visbereiding van stevige smakende vis. Tevens past de wijn bij warme vleesbereidingen zoals gevogelte, wit vlees en ovenschotels. Voor wie niet graag rode wijn drinkt is dit een aangename begeleider bij vleesgerechten.
Serveertemperatuur: 8 à 10 °C
Bewaarpotentieel: +- 8 jaar
De Kerner mild is een wijn enkel op basis van de Kerner druif die gerelateerd is aan de Riesling druif. Dit is een wijn met duidelijke mineraliteit en aroma’s van banaan, perzik, anannas en rijp exotisch fruit. Het is een halfdroge witte wijn gemaakt van rijpe druiven waardoor we deze licht zoete toets krijgen, maar toch de frisse zuren behouden blijven. In de smaak komen de fruit aroma’s opnieuw terug.
Food pairing: Kip zoetzuur, Thaise curry's, fruitdesserten, rauwe kaastaart met ctiroen.
Serveertemperatuur: 8 à 10 °C
Bewaarpotentieel: +-5 jaar
Dit is een wijn op basis van de kerner mild van 2017. Het is een oxidatieve wijn met een licht zoete toets. In de neus komen vooral de sherry nootjes toetsen en rijpe gele/rode appel terug.
Food pairing: Kazen zoals comté en manchego maar ook blauwe kzaen. Paté met confijt en vol-au-vent zijn zeker ook een goede combo.
Serveertemperatuur: 10 °C
Bewaarpotentieel: +- 8 jaar
Dit is eeen destilaat van de schillen van de meest aromatische witte druiven, zelfde concept als mare/grappa.
Is een likeurwijn op basis van appelsap en calvados. Dit is op dezelfde wijze vervaardigd als pommeau de normandie. Zeer lekker als aperitief of begeleiding bij desserten, zeker appeldesserten.
De kluizen's Sangria is een eigen variatie op het bekende aperitief maar met vruchten van bijs ons: aardbeien en appel. Enkel wat vers fruit erbij en laat de zomer maar komen